Vi begynner aa bli sykt drevne paa aa fly naa! Timer paa flyplasser gaar lett som en lek, og naar vi forst er ombord i flyet drar vi boker, dagboker og ipoder opp, og holder stort sett kjeft til vi lander.
Vi ankom Sydney i tolvtiden paa en fredag. Vi hadde blitt fortalt at fottoy med mye jord og sole paa etter all sansynlighet ikke ville komme inn i Australia, saa de gamle joggeskoene ble kastet etter den tullete lille turen paa Finca Ixcobel. Vi gikk derfor til innkjop av splitternye og veldig hvite joggesko paa flyplassen i Fiji. Det skulle vise seg aa vaere totoalt unodvendig, for vi danset oss gjennom passkontrollen uten saa mye som et sporsmaal rettet mot oss.
Vi fant fort frem til hostallet vi hadde blitt anbefalt av de to svenske jentene fra Fiji, World Square Hostel og ba om $19 senger paa 18-mannsrommet der. Det skulle vaere marathon i Sydney denne helgen, saa de billigste rommene var desverre fulle. Vi maatte istedet ut med $ 30 for tre senger i et firemannsrom. "Vi skal hilse deg saa mye fra Cecilia og Amanda" sa vi til resepsjonisten og smilte, og med det fikk vi $5 rabatt pr. natt hver. Godt aa ha kontakter!
Vi slang fra oss sekkene paa rommet og snorte paa oss de hvite joggeskoene klare for vandring i Sydney. Vi likte byen umiddelbart, og bestemte oss for aa gaa uten kart denne forste dagen. Vi gikk innom havnen Darling Harbour, og tok en runde rundt operahuset, og spiste tilslutt middag paa en asiatisk kneipe over veien for hostallet.
Vi var temmelig slitne etter en tidlig morgen og lang reise, og bestemte oss for aa legge oss tidlig paa det fine rommet vi fortsatt hadde for oss selv.
Men kl. 22 gikk plutselig doren opp, og en skotte kom inn. En veldig pratsom en ogsaa! Line vaaknet forst, og tok seg av den obligatoriske smaapreiken, saa slang Jannicke seg paa. Det tok 5 minutter for en gretten Anette loftet hodet fra puten for aa se hva som sto paa. Hun hadde sovet med orepropper og hadde ikke hort at noen hadde kommet inn.
Roy, som han het, hadde kjort fra en kornproduksjons-fabrikk langt ut i ingenmannsland de siste 7 timene og var klar for en fest. Han spurte om vi ville vaere med, noe vi takket pent nei og la oss for aa sove videre. Han syntes vi var ganske kjedelige som laa og sov klokken ti paa en fredag..
En eller annen gang alt for sent paa natten vaakner Line braatt av at sengen holder paa aa velte! Skotten hadde naa faatt festet fra seg, og kom hviskende og fnisende inn paa rommet og strevet godt med aa komme seg opp i overkoya.
Vi vaaknet neste morgen av at skotten pratet igjen, og naa ville han ha oss med paa sightseeing i Sydney. Han hadde en kamerat paa et annet rom som var lommekjent i Sydney som helt sikkert ikke hadde noe i mot at vi ble med. Gratis guiding er flott tenkte vi, og slang paa oss klaerne og ble med han.
En noe forvirret Daz (Darren) motte oss i resepsjonen, en artig liten kar fra England. Guttene hadde ingen spesielle planer for dagen, saa vi la inn en liten onskeliste. Vi ville til Paddys market for aa kjope frukt, saa ville vi gjerne gaa over the Harbour Bridge. Etter det var det opp til dem hva vi skulle gjore. Vi fikk det som vi onsket, og mere til! Paa vei til broen gikk vi gjennom hyggelige smaa gater med markedsboder overalt, litt Notting Hill-aktig. Brovandringen var hyggelig, og vi fikk knipset godt fra oss paa veien over.
Vel over paa andre siden ligger det en fornoyelsespark (Luna Park) som vi bare maatte teste ut. Jannicke og Anette trumfet gjennom at vi skulle ta tornardoen, til Darren og Lines store fortvilelse. Men her var det alle eller ingen, saa vi fikk bare klatre oppi med dem.
Etter at kvalmen hadde lagt seg var det paa tide aa finne en cafe og ta en ol. Det ble selvfolgelig ikke med den ene olen denne gangen heller.
Guttene skulle den samme kvelden i en bursdag til en kar de motte for noen uker siden, og spurte om vi ville vaere med. Det var en husfest et lite stykke utenfor byen. Vi bestemte oss for at det maatte vaere mye morsommere enn aa besoke nok en pub i enda en storby, og takket ja til tibudet.
We had a great weekend with you guys and miss you loads!
Vi splittet opp for noen timer saa jentene kunne finne noe aa ha paa paa fest, siden vi ikke akkurat har pakket finstasen i sekken. Men siden prisleiet her i Sydney er saapass likt det i Norge, ble det ikke mange effektene paa oss allikevel.
Nydusjede og pene mottes alle igjen i baren fire timer senere. Der ble vi staaende aa ta noen ol, for vi gikk for aa finne en liquorstore saa vi kunne ta med en wiskey til bursdagsbarnet.
Med alkoholbeholdningen paa plass fortsatte vi festen paa toget paa vei til St.Mary, en forstad til Sydney.
Det ble en noe lengre togtur enn forventet, og vi ble ganske overrasket over hvor stor by Sydney egentlig var etterhvert som vi toget utover.
Takket vaere brede smil og en ydmyk holdning slapp vi en bot paa $400 hver for drikking paa offentlig sted.
Vel fremme i St.Mary, 1 time og 15 minutter senere ble vi mott av bursdagsbarnet selv, som hadde ventet paa oss paa togstasjonen i gode 45 minutter..
Hvorfor han hadde forlatt sin egen fest til fordel for fem mennesker han saa vidt kjente, kunne vi ikke helt forstaa. Det var til vi kom frem til festen..
Dette var ikke mye aa rope hurra for! De faa gjestene som var der maa ha vaert de som staar nederst paa samfunnets rangsstige, men vi hadde det ufattelig goy der med hverandre og med verten Travis.
Festen varte og rakk, helt til kl. 2 dagen etter. Guttene maatte komme seg tilbake til odemarken innen mandag morgen og hadde en syvtimers tur foran seg denne sondagskvelden.
Halvveis inn til Sydney igjen ombestemte guttene seg, skrev en tekstmelding til sjefen og ba om fri. Med fri invilget fikk vi nok en morsom dag med guttene i Sydney.
Vi dro til Chinatown og spiste frokost/middag/lunch, for vi hoppet i dusjene. Darren fylte 25 mandagen, saa vi fant det best aa feire han sondagen mens han enda var blant mennesker.
Vi endte opp med aa ta et par ol i hostallbaren, for vi krysset gaten og tok enda flere ol paa en fotballpub. Denne kvelden var det finale i den Australske fotballigaen, noe vi gjerne ville oppleve. Og for en opplevelse det ble! Australsk fotball maa vaere den rareste sporten vi noen gang har sett! Det er en blanding mellom haandball, fotball, amerikansk fotball og rugby, totalt uforstaaelig for oss!
Nok en fantastisk kveld med guttene endte i total latterkrampe, da Jannicke noe spokefult fra overste koye med streng stemme og et hjerteskjaerende rovfugl-liknende hyl, et halvt oye aapent og armene krokette ut til siden, sa til Roy at hun skulle vokte han som en hauk hele natten, tilfelle han skulle finne paa noe tull.
Mandag morgen sjekket guttene ut kl. 10, og vi fikk en fin formiddag med dem hvor vi spiste frokost og lunch og bare vandret rundt i Sydney. Innimellom maaltidene fikk vi ogsaa endelig bestilt vidundermaskinen som skulle ta oss med paa eventyr de neste ukene.
Australiadelen av reisen er kanskje den delen vi har gledet oss mest til, og vi har tilbragt det siste aaret med aa undersoke forskjellige leieselskaper i soken etter en passe stor og velutstyrt campingbil til en rimelig penge.
At drommen:
skulle ende i dette:
hadde vi neppe trodd paa forhaand.
Da vi kom frem til byraaet og endelig fikk mote Major Tom, ble vi litt satt tilbake da vi ikke saa noen "skiboks" paa taket, slik vi hadde blitt ovet hos byraaet vi booket bilen hos. Skiboksen inneholder nemlig en tredje seng, noe vi saart kunne trenge. Det maatte da bli trangt med tre bak i bilen der? Mannen fra byraaet konstantere at det ville bli en smule trangt men absolutt gjennomforbart. Vi er jo glade i hverandre vi, saa vi bestemte oss for aa legge tvilen til side og satse paa romskipet.
For vi fikk se romskipet vaart, fikk vi utdelt alt fra dyner og puter, til dvd'er og gryter. Dette var inkludert i leien. Da vi gikk gjennom tilbehoret, for aa sjekke at alt var der, ble vi presentert for en restekasse. Altsaa en kasse med ting folk har lagt igjen i bilene. Denne kassa raidet de trusene paa sparebluss.
Vi ble derfor lykkelige eiere av:
Det ble slaatt stein, saks, papir om hvem som skulle faa aeren av aa kjore paa feil side av veien, paa feil side av bilen ut fra store Sydney, et slag Line tapte..
Utfarten gikk overraskende greit, og kjoringen de neste timene var en fryd! Maalet for dagens etappe var et sted saa naerme Byron Bay som mulig. Bilen er utstyrt med en feit kartbok som ogsaa inneholder en liste over rasteplasser langs veien, saa mens Line kjorte, leste de andre opp hva de forskjellige rasteplassene kan by paa. Kriteriene vaare var denne natten: Gratis og utstyrt med do.
Camping er en populaer form for feriering i Australia, saa det er flust av campingplasser, men de vet ogsaa aa ta seg betalt. Vi har et budsjett aa forholde oss til, saa vi ville gjerne utnytte oss av gratistilbudene langs veien. Rasteplassene som ikke koster penger har ikke den beste beliggenheten, samtlige steder er plassert langs highway'en.Vaart forste mote med gratis rasting ble derfor litt av en opplevelse. I stummende morke satte vi oss ned paa et campingbord, og lagde en tunfisksalat med hodelykter.
Kollektiv tissing paa en slags utedo, for vi hoppet til sengs. Vi fikk oss en overraskelse da vi innsaa hvor trangt det kom til aa bli i romskipet vaart. Hvis en snur seg, maa de andre folge etter. Saa det var bare aa legge seg i en trippel skje, og haape paa det beste. Dt var varmt, klamt og lyden fra motorveien gjorde ikke ting noe saerlig bedre. Vaar forste natt i Major Tom ble et mareritt, og der skulle vi bo i fjorten netter til.....
Vi ankom Sydney i tolvtiden paa en fredag. Vi hadde blitt fortalt at fottoy med mye jord og sole paa etter all sansynlighet ikke ville komme inn i Australia, saa de gamle joggeskoene ble kastet etter den tullete lille turen paa Finca Ixcobel. Vi gikk derfor til innkjop av splitternye og veldig hvite joggesko paa flyplassen i Fiji. Det skulle vise seg aa vaere totoalt unodvendig, for vi danset oss gjennom passkontrollen uten saa mye som et sporsmaal rettet mot oss.
Vi fant fort frem til hostallet vi hadde blitt anbefalt av de to svenske jentene fra Fiji, World Square Hostel og ba om $19 senger paa 18-mannsrommet der. Det skulle vaere marathon i Sydney denne helgen, saa de billigste rommene var desverre fulle. Vi maatte istedet ut med $ 30 for tre senger i et firemannsrom. "Vi skal hilse deg saa mye fra Cecilia og Amanda" sa vi til resepsjonisten og smilte, og med det fikk vi $5 rabatt pr. natt hver. Godt aa ha kontakter!
Vi slang fra oss sekkene paa rommet og snorte paa oss de hvite joggeskoene klare for vandring i Sydney. Vi likte byen umiddelbart, og bestemte oss for aa gaa uten kart denne forste dagen. Vi gikk innom havnen Darling Harbour, og tok en runde rundt operahuset, og spiste tilslutt middag paa en asiatisk kneipe over veien for hostallet.
Vi var temmelig slitne etter en tidlig morgen og lang reise, og bestemte oss for aa legge oss tidlig paa det fine rommet vi fortsatt hadde for oss selv.
Men kl. 22 gikk plutselig doren opp, og en skotte kom inn. En veldig pratsom en ogsaa! Line vaaknet forst, og tok seg av den obligatoriske smaapreiken, saa slang Jannicke seg paa. Det tok 5 minutter for en gretten Anette loftet hodet fra puten for aa se hva som sto paa. Hun hadde sovet med orepropper og hadde ikke hort at noen hadde kommet inn.
Roy, som han het, hadde kjort fra en kornproduksjons-fabrikk langt ut i ingenmannsland de siste 7 timene og var klar for en fest. Han spurte om vi ville vaere med, noe vi takket pent nei og la oss for aa sove videre. Han syntes vi var ganske kjedelige som laa og sov klokken ti paa en fredag..
En eller annen gang alt for sent paa natten vaakner Line braatt av at sengen holder paa aa velte! Skotten hadde naa faatt festet fra seg, og kom hviskende og fnisende inn paa rommet og strevet godt med aa komme seg opp i overkoya.
Vi vaaknet neste morgen av at skotten pratet igjen, og naa ville han ha oss med paa sightseeing i Sydney. Han hadde en kamerat paa et annet rom som var lommekjent i Sydney som helt sikkert ikke hadde noe i mot at vi ble med. Gratis guiding er flott tenkte vi, og slang paa oss klaerne og ble med han.
En noe forvirret Daz (Darren) motte oss i resepsjonen, en artig liten kar fra England. Guttene hadde ingen spesielle planer for dagen, saa vi la inn en liten onskeliste. Vi ville til Paddys market for aa kjope frukt, saa ville vi gjerne gaa over the Harbour Bridge. Etter det var det opp til dem hva vi skulle gjore. Vi fikk det som vi onsket, og mere til! Paa vei til broen gikk vi gjennom hyggelige smaa gater med markedsboder overalt, litt Notting Hill-aktig. Brovandringen var hyggelig, og vi fikk knipset godt fra oss paa veien over.
Vel over paa andre siden ligger det en fornoyelsespark (Luna Park) som vi bare maatte teste ut. Jannicke og Anette trumfet gjennom at vi skulle ta tornardoen, til Darren og Lines store fortvilelse. Men her var det alle eller ingen, saa vi fikk bare klatre oppi med dem.
Etter at kvalmen hadde lagt seg var det paa tide aa finne en cafe og ta en ol. Det ble selvfolgelig ikke med den ene olen denne gangen heller.
Guttene skulle den samme kvelden i en bursdag til en kar de motte for noen uker siden, og spurte om vi ville vaere med. Det var en husfest et lite stykke utenfor byen. Vi bestemte oss for at det maatte vaere mye morsommere enn aa besoke nok en pub i enda en storby, og takket ja til tibudet.
We had a great weekend with you guys and miss you loads!
Vi splittet opp for noen timer saa jentene kunne finne noe aa ha paa paa fest, siden vi ikke akkurat har pakket finstasen i sekken. Men siden prisleiet her i Sydney er saapass likt det i Norge, ble det ikke mange effektene paa oss allikevel.
Nydusjede og pene mottes alle igjen i baren fire timer senere. Der ble vi staaende aa ta noen ol, for vi gikk for aa finne en liquorstore saa vi kunne ta med en wiskey til bursdagsbarnet.
Med alkoholbeholdningen paa plass fortsatte vi festen paa toget paa vei til St.Mary, en forstad til Sydney.
Det ble en noe lengre togtur enn forventet, og vi ble ganske overrasket over hvor stor by Sydney egentlig var etterhvert som vi toget utover.
Takket vaere brede smil og en ydmyk holdning slapp vi en bot paa $400 hver for drikking paa offentlig sted.
Vel fremme i St.Mary, 1 time og 15 minutter senere ble vi mott av bursdagsbarnet selv, som hadde ventet paa oss paa togstasjonen i gode 45 minutter..
Hvorfor han hadde forlatt sin egen fest til fordel for fem mennesker han saa vidt kjente, kunne vi ikke helt forstaa. Det var til vi kom frem til festen..
Dette var ikke mye aa rope hurra for! De faa gjestene som var der maa ha vaert de som staar nederst paa samfunnets rangsstige, men vi hadde det ufattelig goy der med hverandre og med verten Travis.
Festen varte og rakk, helt til kl. 2 dagen etter. Guttene maatte komme seg tilbake til odemarken innen mandag morgen og hadde en syvtimers tur foran seg denne sondagskvelden.
Halvveis inn til Sydney igjen ombestemte guttene seg, skrev en tekstmelding til sjefen og ba om fri. Med fri invilget fikk vi nok en morsom dag med guttene i Sydney.
Vi dro til Chinatown og spiste frokost/middag/lunch, for vi hoppet i dusjene. Darren fylte 25 mandagen, saa vi fant det best aa feire han sondagen mens han enda var blant mennesker.
Vi endte opp med aa ta et par ol i hostallbaren, for vi krysset gaten og tok enda flere ol paa en fotballpub. Denne kvelden var det finale i den Australske fotballigaen, noe vi gjerne ville oppleve. Og for en opplevelse det ble! Australsk fotball maa vaere den rareste sporten vi noen gang har sett! Det er en blanding mellom haandball, fotball, amerikansk fotball og rugby, totalt uforstaaelig for oss!
Nok en fantastisk kveld med guttene endte i total latterkrampe, da Jannicke noe spokefult fra overste koye med streng stemme og et hjerteskjaerende rovfugl-liknende hyl, et halvt oye aapent og armene krokette ut til siden, sa til Roy at hun skulle vokte han som en hauk hele natten, tilfelle han skulle finne paa noe tull.
Mandag morgen sjekket guttene ut kl. 10, og vi fikk en fin formiddag med dem hvor vi spiste frokost og lunch og bare vandret rundt i Sydney. Innimellom maaltidene fikk vi ogsaa endelig bestilt vidundermaskinen som skulle ta oss med paa eventyr de neste ukene.
Australiadelen av reisen er kanskje den delen vi har gledet oss mest til, og vi har tilbragt det siste aaret med aa undersoke forskjellige leieselskaper i soken etter en passe stor og velutstyrt campingbil til en rimelig penge.
At drommen:
skulle ende i dette:
hadde vi neppe trodd paa forhaand.
Da vi kom frem til byraaet og endelig fikk mote Major Tom, ble vi litt satt tilbake da vi ikke saa noen "skiboks" paa taket, slik vi hadde blitt ovet hos byraaet vi booket bilen hos. Skiboksen inneholder nemlig en tredje seng, noe vi saart kunne trenge. Det maatte da bli trangt med tre bak i bilen der? Mannen fra byraaet konstantere at det ville bli en smule trangt men absolutt gjennomforbart. Vi er jo glade i hverandre vi, saa vi bestemte oss for aa legge tvilen til side og satse paa romskipet.
For vi fikk se romskipet vaart, fikk vi utdelt alt fra dyner og puter, til dvd'er og gryter. Dette var inkludert i leien. Da vi gikk gjennom tilbehoret, for aa sjekke at alt var der, ble vi presentert for en restekasse. Altsaa en kasse med ting folk har lagt igjen i bilene. Denne kassa raidet de trusene paa sparebluss.
Vi ble derfor lykkelige eiere av:
- En hodelykt
- Salt og pepper
- En lommekniv
- En lighter
- Plast bestikk
- Papp tallerkner
- Te poser
- Fyrstikkesker
- Feiebrett
- Aluminiumsfolie
- Haandsaape
Det ble slaatt stein, saks, papir om hvem som skulle faa aeren av aa kjore paa feil side av veien, paa feil side av bilen ut fra store Sydney, et slag Line tapte..
Utfarten gikk overraskende greit, og kjoringen de neste timene var en fryd! Maalet for dagens etappe var et sted saa naerme Byron Bay som mulig. Bilen er utstyrt med en feit kartbok som ogsaa inneholder en liste over rasteplasser langs veien, saa mens Line kjorte, leste de andre opp hva de forskjellige rasteplassene kan by paa. Kriteriene vaare var denne natten: Gratis og utstyrt med do.
Camping er en populaer form for feriering i Australia, saa det er flust av campingplasser, men de vet ogsaa aa ta seg betalt. Vi har et budsjett aa forholde oss til, saa vi ville gjerne utnytte oss av gratistilbudene langs veien. Rasteplassene som ikke koster penger har ikke den beste beliggenheten, samtlige steder er plassert langs highway'en.Vaart forste mote med gratis rasting ble derfor litt av en opplevelse. I stummende morke satte vi oss ned paa et campingbord, og lagde en tunfisksalat med hodelykter.
Kollektiv tissing paa en slags utedo, for vi hoppet til sengs. Vi fikk oss en overraskelse da vi innsaa hvor trangt det kom til aa bli i romskipet vaart. Hvis en snur seg, maa de andre folge etter. Saa det var bare aa legge seg i en trippel skje, og haape paa det beste. Dt var varmt, klamt og lyden fra motorveien gjorde ikke ting noe saerlig bedre. Vaar forste natt i Major Tom ble et mareritt, og der skulle vi bo i fjorten netter til.....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar